Wednesday, November 12, 2008

Bila si Jantan mula berkokok

kenape makhluk kaum Adam ni suke berlagak sgt?
hebat sgt ke korg ni?berkuasa sgt ke?
klu betul pn korg hebat,korg berkuasa..xpyh la nk tunjuk act
dpn pmpuan.ko igt aku takut ke?klu setakat berani sbb nk tegakkn benang basah just forget it lah..buang karan jek!

huhh kenape pg2 lg aku dh EMO dgn org jantan ni??
sbb...smlm aku jumpa ngn org jantan yg sgt lah mangkuk hayun
punye org yg wujud kt muka bumi ni..mmg ayam betul la mamat tu!!

Waktu :
6.15 p.m - 6.30 p.m

Lokasi :
di sepanjang fly over dri susur keluar menara TELEKOM smpai la traffic light simpang 4 menghala ke kerinchi

Penjahat :
mamat posmen mangkuk [aku tau sbb dia pkai bju posmen] menaiki Wira biru plat no WEH **** bersama pompuan kt sebelah

Mangsa :
AKU lerr yg mmg tgh penat nk blk umah dr tmpt kje

Saksi :
org2 kat keta/moto/bas/teksi..dll di sekeliling

Kejadian :
smlm mcm beser la kn aku blk kje ikut bukit pantai..kete agak byk gak time tu,tp masih bergerak lg.xde la aku hangin sgt.masa aku kt atas fly over tu,ade la 1 keta wira ni dr jauh aku dh nmpk dh dia bg signal nk ke kanan.aku yg mmg kt lane kanan masa tu baek ati la niat nk bg dia masuk.tp tetiba tah dri mane dtg pulak 1 moto dri blkg kt tgh2 kitorg.mmg laju la moto tu,klu mamat wira tu masuk gak lane kanan mmg kna langgar punye lah.so xjd la mamat wira tu nk masuk,dia bg laluan kt moto tu dlu.jd kiranya skrg keta aku ni pulak dh seiring la dgn moto+wira tu.ok..setakat kt sini paham kn?dpt gmbaran kn?fine...
lps je moto tu melepasi aku dan si wira ni,boleh x punye mangkuk nye mamat tu nk gak masuk lane kanan!!hoii bodoh ke ape ko ni??xnmpk ke aku kt sblh?nk mampuss??ape lg....aku honn la pjg2!dia dgn pandangan yg igt aku takut ke tu terus masuk kanan.eiii dh la tu...terhegeh2 pulak kt dpn aku!klu setakat ko nk dok dpn aku tp lembap mcm siput baik xpayah!mmg la keta byk time 2,tp yg ko teragak2 nk ke kiri ke kanan tu apehal bro?!!aku pn pe lg..potong la dia balik.kasik jeling maut punyaa..pantang betul aku org yg bwk kete nk tunjuk pndai tp dungu ni!
aku pn meneruskn la perjalanan..tp terhenti sbb aku stuck kt tgh2,xmuat nk masuk terus ke dpn.tup2 ade la pulak mangkuk tu kt blkg aku.rapat giler!aku jeling kt cermin.dia pndang je aku.xpuas ati ke bang??huhh biar ahh..malas aku nk layan.masa 2 traffic light masih merah lg.
tgh2 aku dok main2 minyak,cuba2 nk nyelit ke dpn tu..tetiba...AKU DGR BUNYI KETA AKU KENA LANGGAR!!perghhh..carik pasal ke ko ni?masa tu aku xde la rasa nk hangin gile2 sbb aku rasa perlanggaran tu xkuat..setakat sentuhan antara 2 keta je.klu effect pn mungkin setakat tergores sikit.tp aku mmg confident keta aku xcalar punye lah.keta dia?pegi mampus laa..pehal plak aku nk kisah?ko yg langgar aku kan?cukup baek pe aku malas nk kuar dri keta maki hamun ko...
after that aku berjaya la nyelit ke dpn dan stop kt traffic light yg merah lg tu,same gak la ngn mamat tu yg masih kt blkg aku.but then tetiba je mamat tu kuar dr keta..mulut tah maki ape2,g tgk kt dpn keta dia,pastu terus g kt keta aku.aku dh la mmg bwk keta buka tingkap.ahh sudah..ko nk cari pasal ke ni?

'BREK MANE BREK??!' ehh2 ko..pehal plak ni marah2 aku?!!ni mmg saje la nk hanginkan aku ni.

'MASALAHNYE ENCIK TU YG RAPAT SGT!!' aku tengking la dia blk..

'BREK MANE BREK??BREK XDE KAN??' ahhh...rasa aku nk tampar je dia time 2!

'ADA!!BREK ADA!!' terus dia blah..kebetulan traffic light pn dh hijau masa tu.aku pn terus pecut la...

kepala hotak kau!!kau yg langgar aku..xnk ngaku salah lak.nk salahkn keta aku xde brek konon...brek keta aku ade la bodoooo!!lampunye masih berfungsi dgn baik ok!!bongok la mamat tu.ko tu yg buta..agak2 la pn nk kaver kesalahan sendiri.mentang2 aku ni pmpn..nk belagak la pulak!ko igt klu bwk masuk court ko leh menang ke???berkokok xtentu pasal apehal?obviously ko yg langgar aku kn....terang lg nyata ko yg salah.lesen terbang ke ape?ke kepala ko terencat??haaa aku rasa ko mmg la terencat!!ayam terencat!smpai kt umah terus check blkg keta.mmg xde ape2 langsung.calar pn x!aku pun xkecoh,yg ko nk marah2 apehal..mcm la aku yg langgar ko!

ni la masalahnye kebanyakan kaum Adam kt bumi Allah ni..xboleh tercabar sket mula la nk sentap!lg2 klu kesalahan tu ngn org pmpn.xboleh langsung nk terima kesilapan diri.xhina la bro klu kite ngaku salah.maruah ko xkn jatuh pn.lg org respect ade.
aku heran la...yg korg nk junjung EGO tu smpai ke langit nk wat hape??kite ni kn manusia...walaupn fitrah berbeza,tp kite ni tetap makhluk Allah..tetap xlari dri wat salah.aku salah,aku minta maaf la..tp klu ko salah,xkn aku jugak nk kna minta maaf??wahhh lebih aa camtu kn...

AKHIR KATA..RENUNG2KANLAH...DAN SELAMAT BERAMAL...

LU PIKIR LA SENDIRI BROTHER!

1 comment:

  1. Although we have differences in culture, but do not want is that this view is the same and I like that!
    age of conan power leveling

    ReplyDelete